МАЛИ МАЂИОНИЧАРИ И TАНДАРА-БРОЋ

Летња жега није била препрека да се ваљевски малишани одазову на још једно у низу дружења средом у дворишту Библиотеке. Модераторке Лепа Свиленковић и Слађана Ликнић кроз магичне речи ТАНДАРА-БРОЋ увеле су креативне радозналце у свет мађионичара, чаробњака и магичних изума.

Током радионице, у складу са узрастом, деца су правила магичне свећњаке и магичне наруквице, а потом су се опробала у извођењу трика са магичним спајалицама и на крају имали прилику да се упознају са Теслином лампом која је уз помоћ струје и електрицитета „прорекла њихове оцене у следећој школској години“. Теслина лампа је на тај начин помирила магију и науку, али изазвала и смех малишана тако што им је „предвидела двојку из математике“.

Трикове и идеје за магичне изуме позајмљене су из књиге „Приручник за мале мађионичаре“. Ово је само један у низу креативних наслова одабраних за инвентивне читаоце Дечјег одељења Ваљевске библиотеке.

Распуст и лето су идеално време за дружење средом и четвртком у Библиотеци. Придружите нам се на „Веселој среди“ и „Креативном четвртку“ све до краја јула.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *