КРИСТАЛИЗАЦИЈА“ САШЕ ОБРАДОВИЋА

У месецу мају, у оквиру издавачке делатности Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ појавио се роман „Кристализација: Антоанетијев извештај“, аутора Саше Обрадовића. Поменути роман представља другу књигу у оквиру едиције „Завичајна ризница“.

Ово је прича о настанку и развоју пасије јеног колекционара зароњеног у чудесни свет минерала, о једном дечаку у непрестаном сукобу са својом околином, који сваки ауторитет сматра лажним, као и о једном адвокату који завршава у затвору.

Аутор Саша Обрадовић (Ваљево, 15. јун 1968) је српски правник, књижевник и дипломата. Од 2016. до 2023. године био је амбасадор Србије у Хелсинкију ( Република Финска). Обрадовићева проза је објављена у више антологија и избора савремене српске прозе, у издавачким кућама „Стубови културе”, „Књижевна радионица Рашић” и “Архипелаг”. Саше Обрадовића је објавио седам књига прозе, романе “Мардијан је најзад мртав”, “Врт љубави”, “Други други свијет”, “Сестре Карамазић” и “Оцена доказа”, те две књиге кратких прича, “Улазак у замак” и “Излазак из замка”. Члан је Српског књижевног друштва.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *