ПРИСТУПАЧНА КОМУНИКАЦИЈА

Организација „Caritas“ Ваљево 29.11.2023. у Музеју завичајних писаца реализовала је обуку на тему „Приступачне комуникације“. Своја знања и искуствa на ову тему, организацијама цивилног друштва и запосленима Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ пренео је Душан Перић пројект менаџер у „Caritasu“.

Обука је обухватила упознавање са концептом приступачне комуникације и комуникације са осетљивим групама, јасним и једноставним језиком, смерницама за израду материјала по стандардима Inclusion Europa, као и смерницма за организовање приступачних догађаја. Библиотекарке Лепа Свиленковић и Милица Премовић, као полазнице овог значајног програма, представљале су Библиотеку као установу која активно учествује у трансформацији и приближавању циљевима одрживих заједница.

Упознавање са концептом приступачне комуникаце реализује се у оквиру регионалног пројекта ACTIVE (Accessible Communication Toward Inclusion of Vulnerable and ExcludedО persons on Western Balkans), који је финансиран од стране Caritasа Austrije i Renovabisа, а реализује га мрежа Caritasa у региону.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *