СЕМИНАР О БИБЛИОТЕЧКОЈ СТАТИСТИЦИ

У овиру програма сталног стручног усавршавања у библиотечко-информационој делатности у организацији Матичне службе Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“, у понедељак 27.11.2023. године у Музеју завичајних писаца, одржан је акредитовани стручни семинар „Библиотечка статистика и њено вођење у складу са националном законском регулативом и међународним ISO стандардима за библиотечку статистику – База Мрежа библиотека Србије (МБЦ) : извештавање на националном нивоу“.

Ауторке семинара Марина Митрић из Народне библиотеке Србије и Наташа Антонијевић из Народне Библиотеке „Стефан Првовенчани“, окупљенима су говориле о коришћењу нове електронске базе података Мреже библиотека Србије, која је намењена прикупљању, обради и статистичкој презентацији података о библиотекама у Србији. Савремена електронска база података значајна је за библиотечко-информациони систем целе земље јер представља  корак ка успешном пословању библиотека у савременом дигиталном окружењу.

Семинар су пратили библиотекари јавних и школских библиотека из Колубарског округа, међу њима представници јавних библиотека из Осечине, Лајковца, Уба и Љига.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *