ЧИТАЛАЧКИ ИЗАЗОВ 2023.

Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“ током новембра и децембра организује акцију Читалачки изазов 2023.

У акцији могу учествовати читаоци свих старосних категорија, активни чланови библиотеке, али и они читаоци који гаје љубав према читању и желе да се такмиче иако тренутно нису чланови.

На Дечјем одељењу за основце је припремљен избор од 30 актуелних наслова, прилагођених према старосним категоријама до 3. , од 3. до 5. и од 6. до 8. разреда. Млађи читаоци уз сваку књигу коју изаберу од понуђених наслова добијају и упитник који садржи 5 питања, која су за сваки наслов осмислили библиотекари овог одељења.

На Позајмном одељењу у току је Читалачки изазов за две категорије – средњошколце и одрасле читаоце.

За срењошколце је припремљен избор од 15 наслова прилагођених интересовањима младих. Уз сваки од понуђених наслова долази и упитник са 5 питања који средњошколци попуњавају у циљу доказивања да су књигу прочитали и како би своје утиске о тој књизи пренели вршњацима.

Када су одрасли читаоци у питању одабране су две категорије читача – истакнути суграђани који су пристали да се прикључе изазову иако се баве професијама које не остављају пуно слободног времена за читање књига и читаоци преко 18 година. За њих је припремљен избор од 35 актуелних и читаних наслова.

У свим категоријама биће проглашен победник Читалачког изазова, на основу евиденције библиотекара о томе ко је прочитао највећи број књига од понуђених наслова.

Акција траје до 10. децембра. Придружите се!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *