ЧИТАЛАЧКИ ИЗАЗОВ 2023.

Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“ током новембра и децембра организује акцију Читалачки изазов од 7 до 107.

У акцији могу учествовати читаоци свих старосних категорија, активни чланови библиотеке, али и читаоци који тренутно нису чланови, али гаје љубав према читању.

На Дечјем одељењу, за основце, припремљен је избор од 30 актуелних наслова. Наслови су прилагођени према старосним категоријама до 3. разреда, од 3. до 5. и од 6. до 8. разреда. Уз сваку књигу коју изаберу млађи читаоци добијају и упитник који садржи 5 питања, осмишљен од стране библиотекара овог одељења.

На Позајмном одељењу у току је Читалачки изазов за две категорије – средњошколце и одрасле читаоце.

За средњошколце је припремљен избор од 15 наслова прилагођених интересовањима младих. Уз сваки од понуђених наслова долази и упитник са 5 питања, који средњошколци попуњавају, и тиме показују да су књигу прочитали.

Када су одрасли читаоци у питању одабране су две категорије читача – истакнути суграђани који су пристали да се прикључе изазову, иако се баве професијама које не остављају пуно слободног времена за читање књига, и читаоци преко 18 година. За њих је припремљен избор од 35 актуелних и читаних наслова.

У свим категоријама биће проглашен победник Читалачког изазова, на основу евиденције библиотекара, а према броју прочитаних наслова.

Акција траје до 10. децембра. Придружите се!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *