ФЕСТИВАЛЧИЋ „ДЕСАНКИНО МИХОЉСКО ЛЕТО“

У четвртак 5. октобра у Матичној библиотеци “Љубомир Ненадовић”, одржан је Фестивалчић драмско-уметничког стваралаштва, под називом “Десанкино михољско лето” у оквиру обележавања Дечје недеље. Учесници су били малишани од вртићког узраста до петог разреда основне школе. Они су имали су прилику да покажу своје таленте – рецитовањем најлепших Десанкиних песама и драмским извођењем Десанкине прозе.

У 10 часова одржана је представа под називом “Прича о срећном детињству, тако нас је очарала Десанка Максимовић” у извођењу средње васпитне групе вртића “Хајди”, под вођством васпитачица Јелене Јовановић, Данијеле Обрадовић и Марије Милошевић, а публику су чинили ученици другог разреда из ОШ “Андра Савчић” . У 12 часова одржан је рецитал песама Десанке Максимовић у извођењу ученика ОШ “Милован Глишић”. Публику су чинили њихови другари из ОШ “Нада Пурић”. Последње представљање имала је ОШ “Андра Савчић”, a ученици ове школе су оргинално костимирани рецитовали Десанкине песаме. Затим су ученици петог разреда ОШ “Нада Пурић” извели последњу представу фестивала, а публика на овој представи били су другари из ОШ “Сестре Илић”.

У Фестивалчићу је својим ангажовањем учествовало двеста осамдесеторо (280) деце различитог узраста. Ово је увод у нове сличне пројекте који ће бити представљени наредних година у циљу што боље презентације стваралаштва Десанке Максимовић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *