ЗЛАТИ КОЦИЋ ДОДЕЉЕНА НАДРАДА „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“

 

Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“, под покровитељством Града Ваљева, организовала је по тридесети, јубиларни пут, доделу Наградe „Десанка Максимовић“. Програму је предходио „Поетски час ваљевских ђака у част Десанки“ на Тргу песништава у Ваљеву, а у Бранковини је положено цвеће на хумку песникиње.

Једногласном одлуком жирија у чијем су саставу били проф. др Горан Максимовић, проф. др Ђорђе Деспић, доцент др Бранко Вранеш, др Слађана Илић и песник Војислав Карановић, овогодишњом добитницом проглашена је песникиња Злата Коцић за укупни допринос српској поезији.

По завршетку церемоније уручења награде, публика је била у прилици да ужива у представи „Лирски родослов“ у режији и адаптацији Мирослава Трифуновића, а у изведби Катарине Вићентијевић, Ангелине Лукић, Бранка Антонића, Душице Јаковљевић и Милице Томић, уз музичку пратњу Марка Томића и квартета „Полиптих“ и Иван Симеуновић и „Чаробне жице“.

Својим присуством свечаност је увеличала многобројна публика као и представници иституција  Републике Србије и Града Ваљева, Задужбине „Десанка Максимовић“, Народне библиотеке и библиотека из других градова Србије.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *