О ПРОЗИ РАДОВАНА БЕЛОГ МАРКОВИЋА НА КОЛАРЦУ

У четвртак, 26. јануара, у Малој сали Коларчеве задужбине уприличено је вече сећања на Радована Белог Марковића, као и представљање Зборника „Кроз капије будућих времена – проза Радована Белог Марковића“ у издаваштву Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“.

Поменути зборник плод је Научног скупа, одржаног 11. маја 2022. године, у Музеју завичајних писаца, на којем су учествовали теоретичари и историчари књижевности и лингвисти који су се и раније бавили прозом Радована Белог Марковића, али и млади научници који су се први пут представили научној заједници као проучаваоци нашег завичајног писца. Различити приступи делу Радована Белог Марковића, сабрани у овом Зборнику, сведоче о богатству и многозначности његовог прозног опуса, док је пуна сала Коларчеве задужбине била јемство да су за Радованово дело капије будућих времена широм отворене.

На представљању Зборника говорили су Виолета Милошевић, проф. др Радивоје Микић, проф. др Снежана Самарџија, проф. др Александар Милановић и др Милица Кецојевић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *