КРЕАТИВНИ ЧЕТВРТАК 2022.

Инспирисани активностима у вези са конкурсом „Чаробна музика речи“ и постером који се након поменутог конкурса родио као плод ваљевских уметника и дечјих стваралаца, Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“ током месеца јула организује циклус ликовних радионица под називом „Креативни четвртак“.

Сваког четвртка у јулу (7, 14, 21. и 28. јула), у 11 часова, испред Музеја завичајних писаца, заинтересовани малишани различитог узраста окушаће се у улози правих сликара. Уз помоћ боја и своје маште, на штафелајима, попут великих уметника, малишани ће сликати инспирисани музиком, књигом и лепом речју, а Библиотека ће њихово стваралаштво брижно чувати и промовисати у будућности. Инспирацију за стварање могу пронаћи и у радиницама из циклуса „Весела среда“, током којих учесници радионица и њихови модератори низом забавних и поучних активности истичу значај књиге, читања и дечјег стваралаштва.

Библиотека и Музеј завичајних писаца са радошћу очекују своје мале сликаре и прижељкују њихова уметничка остварења. Потребни материјал за ликовне радионице је обезбедила Библиотека.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *