ВАЉЕВСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ ДОДЕЉЕНА ИЗУЗЕТНА ВУКОВА НАГРАДА

Матична библиотека “Љубомир Ненадовић” добитник је Изузетне Вукове награде за изузетан допринос унапређењу културе, образовања и науке у Србији и у свесрпском културном простору за 2023. годину.

Вукову награду додељује Културно-просветна заједница Србије, а на традиционалној свечаности у Председништву Републике Србије награда је уручена директорки библиотеке Виолети Милошевић.

Како је наведено у образложењу жирија, Матична библиотека у Ваљеву награђена је Изузетном Вуковом наградом као једна од установа са најдужим трајањем у Србији, која је по свом начину рада постала узор другим библиотекама у Србији.

Стављајући књигу и читање у први план, она је сваком кориснику омогућила да библиотеку доживљава као свој дом и место где може потражити одговор за сваку своју упитаност. Постала је тако ослонац за сваког Ваљевца. Књижни фонд библиотеке се редовно обнавља, а број читалаца се стално увећава“, наводи се између осталог у образложењу жирија.

У уторак 27. фебруара 2024. у 19 часова, у Свечаној сали Ваљевске гимназије, Библиотека ће уприличити Свечаност поводом добијања овог изузетног признања и на тај начин ће свој успех поделити са својим суграђанима.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *