СЛИКЕ ГРАДА 365/2022“

У уторак 8. августа, у Музеју завичајних писаца, отворена је фото изложба „СЛИКЕ ГРАДА 365/2022“, као један од програма у оквиру Тешњарских вечери.

Путем истоименог конкурса су прикупљене фотографије документарног типа појединих љубитеља фотографског заната, који су покушали да кроз објектив сагледају знамените догађаје, значајне моменте и необичне или интригантне ситуације које су обележиле годину за нама. Жири, који су испред Библиотеке чинили Виолета Милошевић, Јосип Грачанин и Ђорђе Милинковић и ваљевски новинари Слободан Ћирић и Борка Марковић, по завршетку конкурса издвојио је фотографије које су, потом, откупљене и које ће бити трајно сачуване у дигиталној форми као некњижна грађа Библиотеке.

Посетиоци су могли да виде само део од 70 фотографија које су одабране на конкурсу, а чији су аутори Милан Марковић, Весна Шикић, Слободан Ћирић, Драган Крунић, Богдан Тимотић и многи други.

Поставка фотографија биће, током Тешњарских вечери, отворена у Музеју завичајних писаца у периоду од 17 до 22 часа, а по завршетку Тешњарских вечери посетиоци ће моћи да погледају изложбу у термину од 10 до 17 часова.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *