НОВИ ПРЕДСТАВНИЦИ БДС-а У МАНДАТНОМ ПЕРИОДУ 2023-2027.

 

У уторак, 28. марта 2023. године, одржана је трећа редовна седница Скупштине Подружнице БДС-а за Колубарски округ. Домаћин овогодишње Скупштине била је Народна библиотека Осечина. На Скупштини су изабрани органи управљања подружнице БДС-а у наредне четири године (2023-2027).

За председника Подружнице изабрана је Ана Васиљевић, дипл. библиотекарка и директорка Народне библиотеке Осечина, а за секретара Слађана Ликнић, дипл.библиотекарка из Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ Ваљево. Изабрана су и три делегата за Скупштину БДС-а, Виолета Милошевић, виша дипл. библиотекарка и директорка МБ „Љубомир Ненадовић“, Валентина Поповић, дипл. библиотекарка љишке библиотеке и Јелка Панић, дипл. библиотекарка и директорка ГБ„Божидар Кнежевић“ из Уба.

Подружница Колубарског округа је делегирана и два кандидата за органе управљања Библиотекарског друштва Србије, и то за Управни и Надзорни одбор. Изборна седница Скупштине БДС-а одржана је 5. априла 2023. године у амфитеатру Народне библиотеке Србије. За председника је изабрана Јелена Глишовић, дипломирана библиотекарка саветница, запослена у Народној библиотеци Србије, а за потпредседника Мирјана Нешић, дипл. библиотекарка саветница из Библиотеке Београдске политехнике. Виолета Милошевић из ваљевске библиотеке, изабрана је за члана Управног одбора, а Јелка Панић из убске библиотеке, за члана Надзорног одбора Библиотекарског друштва Србије.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *