ВЕСЕО И КРЕАТИВАН ЈУЛ 2022. ГОДИНЕ

Библиотека и њени најмлађи корисници испраћају још један незабораван и шаролик месец јул. Традиционални циклус радионица „Весела среда“, који се годинама уназад реализује у дворишту Библиотеке, ове године добио је своје појачање. Нови циклус радионица под називом „Креативни четвртак“, које су реализоване испред Музеја завичајних писаца, пружао је малишанима прилику да искажу своју маштовитост и да се окушају у улози правих сликара.

Као и претходних година, циклус „Весела среда“ реализован је кроз четири јулске радионице, са различитим темама. Ове године то су биле радионице под називом „Библиотека – моја дискотека“, „Књигролије – дечје чаролије“, „Разбибрига у библиотеци“ и „На крилима књига нестало је брига“. Теме и активности на свим радионицама биле су  прилагођене деци различитог узраста, што за последицу има изузетно дечје интесовање и велику посећеност.

Радионице из новог програма „Креативни четвртак“ такође су биле веома привлачне ваљевским малишанима. Као и циклус „Весела среда“, програм „Креативни четвртак“ реализован је кроз четири ликовне радионице у јулу. Свој сликарски таленат, на тему „Чаробна музика речи“, исказивали су не само школарци, већ и они најмлађи, којима је ова активност била посебно интересантна и несвакидашња.

Сваке јулске среде двориште Библиотеке брујало је од дечје граје, а сваког јулског четвртка простор испред Музеја завичајних писаца испуниле су ведре боје и креативни цртежи. У таквом сећању остаје још један дечји јул у Библиотеци. Нестрпљиво очекујемо нове програме за децу и радујемо се сваком новом дружењу.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *